Skip to content

PVDA Hasselt lanceert petitie tegen nieuwe parkeertarieven

PVDA Hasselt lanceert petitie tegen nieuwe parkeertarieven

Drie weken na het invoeren van de nieuwe parkeertarieven neemt de onvrede onder de Hasselaren toe. “Ik heb drie kinderen die binnenkort – hopelijk – terug samen op bezoek mogen komen, maar dan gaan er twee de volle pot moeten betalen. Ook op zondag, stel je voor!” Dat is één van de vele reacties op de markt deze ochtend, waar leden van de PVDA coronaproof met een QR-code deze petitie hebben opgehaald.  

Parkeren in Hasselt werd half april een pak duurder. Wie twee uur naar de markt gaat, is 6 euro kwijt. Wie een halve dag in de stad blijft, is 12 euro kwijt. De grote parkings aan Dusart, de Truierburg, de Koning Astridlaan hanteren tarieven die 7,5 keer duurder zijn dan voordien. De nieuwe tarieven gelden bovendien van negen uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds, ook op zaterdag én op zondag van twaalf tot achttien uur.

“Als ik zes euro moet betalen voor twee uurtjes parkeren, dan ga ik na de markt geen koffie meer drinken”, vertelt een dame uit Kermt. “Deze tarieven zijn fataal voor de horeca”. 

“Ik kom naar de markt om groenten en fruit te kopen”, vertelt een heer uit Stokrooie. “Dat is hier goedkoper dan in de winkel. Maar met deze parkeertarieven kost het mij even veel. Voortaan ga ik naar de markt in Zonhoven. Dat is niet verder voor mij en daar parkeer je gratis.”

De hoge parkeertarieven gaan samen met een besparing op het openbaar vervoer. Het stadbestuur knipt 40 procent uit het budget voor busvervoer. “Minder openbaar vervoer en duurdere parkings. Waar is de logica? Het lijkt wel alsof het stadsbestuur minder volk in de stad wil”, zegt PVDA-fractieleider Kim De Witte.

“Wij vragen dat de stad exclusieve parkeerplaatsen reserveert voor bewoners in straten waar er echt een parkeerprobleem is. Daarnaast willen we betaalbare parkings voor bezoekers in heel de stad en méér niet minder investeringen in goed openbaar vervoer”.  

debug info: this is the footer for domain hasselt
debug info: this is the footer for domain for existing data