PVDA stuurt Sameer Srivastva naar de Hasseltse gemeenteraad

Op de Hasseltse gemeenteraad van april zal Sameer Srivastva de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid voor de PVDA. Hij volgt raadslid Karolien Stevens op.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 veroverde de PVDA twee zitjes in de gemeenteraad. Kim De Witte en Karolien Stevens zetelen al 2,5 jaar in de raad. Sameer Srivastva neemt nu als eerste opvolger Stevens’ mandaat over. Sameer Srivastva (43) is voorzitter van de afdeling Hasselt-Noord en papa van drie kinderen. “Sameer draagt het vuur van verandering in zich en wil van Hasselt een sociale, warme en gezellige stad maken. Ik weet dat hij dit mandaat met heel veel overtuiging en energie gaat opnemen”, zegt fractievoorzitter Kim De Witte.   

“Twintig jaar geleden kwam ik vanuit India naar België. Ik heb de eerste jaren gewerkt als intercultureel medewerker bij het Agentschap Integratie & Inburgering. Nu ben ik jobcoach bij de VDAB. Sociaal engagement zit in mijn genen”, vertelt Sameer Srivastva. “Ik wil mij als gemeenteraadslid mee inzetten voor een groene, solidaire en betaalbaar stad. De afgelopen jaren werkte ik daar al aan, samen met de leden uit mijn basisgroep in de Banneuxwijk, Kiewit, Kermt etc. Nu zal ik dat verder doen, in de gemeenteraad”.  

Omdat Karo al twee keer botste op haar grenzen in de afgelopen drie jaar heeft ze besloten om, bijna halfweg haar mandaat, de fakkel in de gemeenteraad door te geven aan Sameer. “Ik moet nu een moeilijke keuze maken om te vermijden dat ik mij nog een keertje vastrijd. Ik heb daarom prioriteiten gesteld. Mijn eerste prioriteit zijn mijn kinderen en partner. Voor hen wil ik de nodige tijd reserveren. Dan is er mijn nieuwe job. Dat is een uitdaging op zich, waar ik genoeg ruimte voor wil nemen. Mijn derde prioriteit is mijn engagement”, legt Stevens uit.

“Tweeëneenhalf jaar lang heb ik als raadslid, samen met Kim, de problemen en bezorgdheden van de Hasselaren op de agenda van de gemeenteraad geplaatst. Rond armoede, mobiliteit, gezelligheid. Ze hebben gemerkt dat wij er waren. Ik ben ervan overtuigd dat Sameer de juiste persoon is om mijn mandaat met evenveel vuur over te nemen”, alsnog Stevens.

“Mijn beslissing om mijn mandaat door te geven betekent geen afscheid van de PVDA, die ik nog steeds met volle overtuiging ondersteun. Verandering is nodig en mogelijk. We maken ze samen. Iedereen met zijn of haar kracht en zijn of haar bijdrage. Een vinger kan je breken, een vuist niet. Ik blijf me verder engageren voor een betere wereld, samen met de PVDA”, besluit Stevens nog.